Tuffa tider för gaybarer

Det var nyligen som klubben King Kong i Stockholm fick lägga ner på grund av klagomål. Det var grannarna som till slut fick nog av den höga volymen och stimmet i området. Fest långt in på småtimmarna och glada tillrop – det var helt enkelt det som fick bägaren att rinna över. Självklart är det här väldigt synd eftersom baren var en ikonisk mötesplats för homosexuella i huvudstaden. Även om det var en gaybar så ska man komma ihåg att alla var välkomna, och det blev därför en plats som uppskattades av alla möjliga. Dock är det numera ett avslutat kapitel och det finns många som kommer sörja alla de uteblivna festerna, mötena och romanserna.

Att dra en gräns

När det kommer till att driva en bar så är det självklart svårt att säga när gränsen är nådd. När har man egentligen uppnått en bra fest och kan säga tack och hej, sen går alla hem till sig? En del kanske ordnar speed dejting med namnlappar på bröstet, medan andra kanske vill ordna den där festen som får känslorna att löpa amok. Oavsett vilken aktivitet man är mest för så bör man självfallet komma ihåg att det finns något för precis alla, precis som det finns någon för alla. Dock kan det här med fest och hög musik vara störande för vissa, speciellt om det visar sig att man faktiskt bor granne med en klubb som gillar att spela musik långt in på natten. Men om man försöker sätta sig in i ägarnas position så kanske man skulle se på saker och ting med andra ögon. Det finns ju fördelar rent ekonomiskt av att ha öppet länge. Även om de flesta köpen som görs i baren efter midnatt inte är de mest klokaste valen så är det positivt för ägaren att fortsätta hålla igång festen.

En sorglig avslutning på King Kongs historia

Dessvärre är saken redan klar och King Kong måste omedelbart stänga sina portar. Ägarna har drivit den här baren i många år nu, men de ser ingen anledning för att inte fortsätta jobba med att driva barer. Nu är frågan vad nästa coola ställe ska bli någonstans och om det någonsin kommer bli lika omtyckt som sin föregångare. Något som ägarna nu har lärt sig dock är att ta hänsyn till sin omgivning på ett annat sätt så att de inte hamnar i samma problem i framtiden med en ny bar eller krog. Det kommer väl alltid finnas de som tycker att man borde sänka volymen, stänga igen dörrarna och allt det där lite tidigare än vad man själv tycker känns rimligt. Det är nog så det alltid kommer att vara och så får det förbli.