Förbered gaybar rundan

Dags för en utekväll på gaybarer under semestern? Även om det brukar sägas att de bästa festerna är oplanerade kan viss förberedelse göra partynatten ännu bättre. Du och vännerna kanske ska ut i en ny stad – eller till och med i ett annat land. Då kan det vara på sin plats att planera festandet i lagom dos för att säkerställa en kul fest och trevlig vistelse.

I den här artikeln kan du läsa mer om praktiska saker som är värda att förbereda inför partynatten på glada gaybarer utomlands. Använd gärna vår checklista som du finner längst ner i texten.

Lång natt, söta drinkar

En klassisk partynatt består av möten, dans och musik. Under festandets gång vill du aldrig att natten ska ta slut. Men det kommer ett ögonblick då den långa nattens festande gör sig påmind. När du slår upp ögonen dagen efter brukar nattens party spelas upp i revy. Att sova ut är viktigt efter en lång festnatt. Du som är på besök någonstans där du normalt sett inte känner till gatorna utanför hotellet kan överraskas med oljud, solljus i ögonen och obekväm säng. Tipset är att planera för det värsta och förbereda dig på bästa sätt. Ta med en skön kudde hemifrån som är enkel att stoppa ner i packningen. Innan du går ut från hotellet på kvällen kan du ta en titt på värmen/kylan och ställa in en behaglig nivå. För att undvika ett allt för ljust sovrum kan du ta med en ögonmask.

Du som är en van besökare på gaybarer vet att läckra, söta drinkar hör till. Det är väldigt gott, men för många kan margaritas eller strawberry daiquiris lätt ge halsbränna. Det brukar uppstå redan morgonen efter partynatten. Tipset är att köpa losec på apoteket för att tidigt få bukt på eventuell halsbränna och sura uppstötningar.

Dåligt lokalsinne?

Brukar det ta lång tid för dig att lära känna nya och obekanta gator? Det sista du vill göra när du är ute och festar på okänd plats är att gå vilse. Att slösa tid på att vandra gator upp och gator ner är en riktig partydödare. Därför är det på sin plats att studera kartan innan det är dags att bege sig av. Eller åtminstone skriva upp adressen till hotellet i mobilen och spara platsen på google maps eller någon annan navigationsapp. Ta bara Barcelona som till exempel bjuder på ett av Europas bästa gaybar communitys. Men barerna ligger i ett centralt område där många gator ser likadana ut och risken att gå fel är stor.

Kom ihåg att det inte är lika självklart i andra länder som i Sverige att du kan betala med kort i taxi eller buss. Ta därför med kontanter så att du slipper oroa dig för transporten. Det är dessutom säkrare att ta ut pengar på dagtid än nattetid.

Checklista inför din gaybar runda:

  • Skapa förutsättningar till god sömn
  • Söta drinkar ger halsbränna – förbered med losec
  • Skriv upp adresser och använd karta
  • Ta med dig kontanter till buss, taxi etc.