Gaybarer i Barcelona

Barcelona är en stad som är välkänd för sitt levande nattliv, och gaybarerna och gayklubbarna är inget undantag. Här finns ett brett utbud av trendiga klubbar för alla målgrupper, från de yngsta till de lite mer mogna.

För de som tycker om barer med unik och lite udda inredning borde La Chapelle på carrer de Muntaner 67 i kvarteret Eixample vara den första anhalten. Eixample är Barcelonas gaykvarter, och kallas skämtsamt för Gaixample. Baren La Chapelle är typiskt spansk så till vida att den är lång och smal, men där slutar alla likheter med andra barer. På väggarna hänger nämligen en stor samling religiösa föremål, allt från kors till avbildningar av Maria och Jesus och radhalsband. Baren är värd ett besök inte bara för sin dekor utan också för att man i baren kan beställa några av de mest prisvärda drinkarna i Barcelona.panorama-427997_640 (1)

Också i Eixample hittar man baren Átame, på carrer del Consell de Cent. Här kan man njuta av dragshows och spansk popmusik, blandat med klassiska artister som Madonna. Barens namn, som betyder ”Bind fast mig”, kommer från den i Spanien välkända Almodóvarfilmen med samma namn. På tisdagar, torsdagar och söndagar är det happy hour mellan 19 och 22, något som är ovanligt i Barcelona. Showerna börjar vid midnatt varje kväll.

Du som letar efter en gayvänlig bar att besöka även dagtid bör ta dig till Osbar. Denna bar har fått sitt namn efter sin ägare, Óscar Verde, och har öppet mellan 8 och 11 på vardagar, till midnatt på torsdagar och ända till klockan 3 på natten på fredagar och lördagar. Här kan man inta alla dagens mål; de serverar frukost från öppning, och under dagen kan du njuta av en kaffe eller lunch i den trevliga atmosfären. Förutom en bar är Osbar också ett slags galleri, där man anordnar konstutställningar som visar upp verk från unga, kommande konstnärer och skapare från Barcelona.

Om du planerar att resa till Barcelona för att besöka La Chapelle eller någon annan bar, och också planerar att få besök på hotellrummet, kan det vara en bra idé att ta med sig några sexleksaker. Du hittar ett brett utbud på Vuxen.se.