Gaybarer i Stockholm

Sverige och Stockholm är känt internationellt för vår öppna attityd och progressiva inställning i hbtq-frågor, och detta märks även på huvudstadens uteliv. Till skillnad från många andra städer i Europa finns det till exempel i Stockholm inget särskilt ”gaydistrikt”, utan kaféer, restauranger och nattklubbar som riktar in sig särskilt på gayklientelet finns över hela staden. Dessutom är många barer och caféer gayvänliga utan att för den sakens skull ha en uttalad gayinriktning – där är alla välkomna, gay som straight.

En av dessa barer, där alla är lika välkomna, är Mälarpaviljongen, som förutom en gayvänlig inställning också kan skryta med att ha den kanske bästa utsikten av alla barer i hela Stockholm. På Mälarpaviljongen kan man smutta på sitt vin samtidigt som man sitter på en brygga som guppar i Riddarfjärden, och skåda ut över vattnet och Söder Mälarstrand på andra sidan. Mälarpaviljongen är egentligen restaurang, bar och uteservering i ett, och brer ut sig över en bit strand längs Norr Mälarstrand, liksom över en pråm och en brygga. Den kanske enda nackdelen är att Mälarpaviljongen (av förklarliga skäl) endast är öppen på sommaren.800px-Kaffekoppen_and_Chokladkoppen

Om man efter att ha inlett kvällen på Mälarpaviljongen skulle vilja gå vidare till en nattklubb för att dansa, kan man bege sig till Södermalm. Där, i en källare vid Mariatorget, hittar man gaybaren Side Track, som är ett av de mest självklara ställena att gå till inom Stockholms gaykretsar. Också här kan man få en bit mat i barens restaurang, men de flesta går kanske dit för att dansa till de poplåtar och lite äldre hits som klubbens dj spelar. Om du letar efter den perfekta outfiten för en natt på stan bland Stockholms gaybarer som Side Track, kan du leta på Allaannonser.nu. Där kan du nämligen enkelt söka begagnade kläder på de flesta annonssidor online, och på så sätt spara både på plånboken och miljön.

Vill man efter en natt på stan koppla av med en fika, ska man leta upp kafét Chokladkoppen på Stortorget i Gamla stan. Det kommer sannolikt inte vara svårt att hitta, då regnbågsflaggan stolt vajar i vinden utanför kafét. Här blandas människor med alla sexuella läggningar, och inhemska stockholmare med utländska turister.