Gaybarer i Paris

Paris är ju känt som kärlekens stad, och det gäller alla, oavsett sexuell läggning. Den romantiska weekendstaden kan erbjuda ett roligt nattliv på gaybarer alla kvällar i veckan.

Kvarteret Le Marais är centrumet för Paris gaybarer och gayklubbar, och mitt i centrum i Le Marais ligger Les Souffleurs. Les Souffleurs är en modern och hip bar som utstrålar avslappning och elegans. Stämningen påminner om Berlin snarare än Paris, med högklassig inredning, stylade bartenders och noga utvald musik. Trots sitt centrala läge kan baren vara svår att hitta om du inte vet att den finns där, men den är väl värd att leta upp. Baren passar utmärkt att besöka på dagtid, om man letar efter ett ställa att slippa undan stimmet i Le Marais en stund, men det är på natten som pulsen verkligen höjs på denna centrala gaybar.

Raka motsatsen till Les Souffleurs är Le Spyce Bar. Om Les Souffleurs kan vara svår att hitta, är Le Spyce Bar omöjlig att missa. En stor videoskärm lyser upp framsidan av baren i regnbågsfärger, och på insidan dunkar musiken högt. Det är en svettig dansklubb där klädkoden ofta innebär bar överkropp, eftersom det blir trångt och varmt på ett fullt dansgolv i en lokal som inte har luftkonditionering. Ett ställe för de unga och vilda.Le_Marais_01

Om man vill söka sig bort från Le Marais och utanför det mest centrala gaykvarteret kan Banana Café vara rätt ställe. Banana Café ligger i kvarteret Les Halles, och har ett klientel som är en blandning av unga Parisbor, människor från Paris förorter och turister. På Banana Café har de soiréer med olika teman, dragshows och go-go-dansare, och i baren på bottenvåningen och den intilliggande terrassen kan man beställa öl för 3 euro under Happy Hour, som är varje kväll mellan 18 och 23. Allt detta gör Banana Café till det perfekta stället att börja en kväll på stan. Den enda nackdelen är att man kan få vänta på sin tur i baren.

Något annat som Paris och Frankrike är känt för är det franska köket och den franska matlagningen. Om du letar efter recept på franska maträtter och lite inspiration i köket hittar du det på Matklubben.se.