Gaybarer i Glasgow

Glasgow är den största staden i Skottland och den fjärde största i Storbritannien med knappt två miljoner invånare i hela storstadsområdet. Glasgow har också den näst högsta andelen homosexuella i hela Storbritannien. Bara London har en befolkning med större andel homosexuella.

De barer, restauranger och aktiviteter som riktar in sig på en hbtq-målgrupp finns samlat kring ett kvarter som officiellt heter Merchant City, men som i folkmun kallas ”the gay triangle” eller ”the pink triangle”. Från att ha varit ett område där tobakshandlare hade sina lager har kvarteret rustats upp mycket under de senaste åren, och blivit till ett område för boende och shopping. I samband med detta öppnade även en rad caféer, restauranger och barer i området, varav flera särskilt välkomnar homosexuella.

En av dessa barer är The Underground. De säger sig själva vara den vänligaste gaybaren i Glasgow, både när det gäller personalen och gästerna. Baren kan skryta med en egendesignad jukebox, som är gratis för gästerna att använda, liksom gratis wi-fi och ett biljardbord.

Medan The Underground är ett bra ställe att börja sin utekväll på, kan man lite senare under natten gå vidare till Polo Lounge. Polo Lounge är både dansklubb och bar, med ett dansgolv på nedervåningen. Ovanvåningen har dock en tydlig känsla av viktoriansk herrklubb: där finns en eldstad, mjuka fåtöljer och en stor bar. Polo Lounge lockar en något yngre publik än The Underground.Gaybarer i Glasgow 2

Ett annat ställe som passar utmärkt för att starta sin kväll i Glasgow är Delmonica’s, som ligger på behändigt avstånd från bland annat Polo Lounge. Delmonica’s är en kombination av bar och restaurang, och förutom att spela biljard och dricka öl eller drinkar kan man på Delmonica’s äta en stadig middag inför sina nattliga äventyr. Delmonica’s specialiserar sig också på att anordna olika evenemang, som quizpubar och karaokekvällar, och det finns möjlighet att hyra barens övervåning (med catering för de som vill) för privata fester eller företagsevenemang.

Om du befinner dig på en bar i Skottland kan det vara passande att beställa en skotsk whisky, till exempel The Famous Grouse. Du behöver dock inte åka hela vägen till Skottland för att njuta av en bra whisky, utan kan köpa det billigt på Bodegashop.com

Bilder: