Gaybarer i Malmö

Letar du efter en trevlig gaybar, klubb eller bara en välkomnande, HBTQ-vänlig samlingspunkt? Är du samtidigt på plats i Malmö? Grattis, då har du en lyckad kombination! Malmö är en av Sveriges HBTQ-vänligaste städer med ett gott rykte om sig att vara en inbjudande smältpunkt för alla – oavsett sexuell läggning. Här hittar du med största sannolikhet vad du letar efter.

Söker du en social plats? En gaybar där du kan möta andra HBTQ-personer för drinkar, god mat eller ett fullvärdigt nattliv? Malmös gayscen kan erbjuda alternativ som passar de flesta, även om senaste åren medfört en hel del stängda barer, restauranger och klubbar. Sveriges tredje största stad är dessutom småskalig till ytan, vilket gör att det mesta ligger inom tillfredsställande räckhåll. För visst är det ganska lockande att slippa sätta sig på spårvagn eller tunnelbana? I Malmös kompakta citykärna, ligger stadens barer på promenadavstånd.

Är du däremot på jakt efter jobb inom gayscenen kommer du söka arbetsplats i en härlig smältdegel där alla möjliga människor umgås, samlas och arbetar. En rörlig gayscen gör möjligheterna goda att hitta lediga jobb i malmö – på klubb, restaurang eller bar. Det mesta kan pekas ut på Malmös karta, så låt oss se vad city har att bjuda på!

  • RED SHOE BAR – Ett relativt färskt tillskott till gayscenen i Malmö. Koncept och ambition på den här gaybaren ska enligt grundarna föra tankarna till Brooklyn, New York. Måla upp stilrena, cementerade väggar, skruvade konstverk och en unik interiör. Hit går man gärna för en drink eller två, för schysst stämning bland såväl gäster som personal, och för möjligheten att sammanstråla med en härligt blandad publik.
  • SEE QUEERLY – Detta är en svettig fest som hålls på Moriska Paviljongen, beläget i Folkets Park. Här skriver du upp dig på en lista för att komma in. Inträde nekas helt enkelt om namnet inte finns uppskrivet. Det finns även volontärer på plats. Tanken bakom detta är att skapa en trygg gayscen utan homofobi, rasism, transfobi, funkofobi eller klassförakt.
  • CABARET MOULIN – Inte en regelrätt gaybar. Snarare en dragshowgrupp, vars trio härstammar från Skåne och Malmö. Med rötterna här gör de flera avstamp på Malmös scener med glitter och glamour. Detta gör dem värda en plats på listan då de trots allt utgör en HBTQ-vänlig samlingspunkt och en möjlighet att få uppleva exklusiv dragshow.
  • LA COURONNE – En omtyckt och naturlig mötesplats som är gammal i gamet. Lokalen bär på 100 års historia och krögarfamiljen på 80. De vet med andra ord vad de sysslar med. Detta härliga alternativ bjuder nämligen inte enbart på svettigt, pulserande nattliv, utan fungerar också som en dagöppen restaurang med lunch och middagar. Ett mysigt sätt att sammanstråla på HBTQ-vänlig plats. På fredagar och lördagar, när eftermiddagen övergått till kväll, bjuder La Couronne på barhäng och fest med härligt mingel och musik.