Gaybarer

Sverige är ett av världens mest jämställda land i världen och därav ett land där du öppet kan leva som gay oavsett kön. I många andra länder finns det olika distrikt där gay människor samlas tillsammans som exempelvis i form av olika distrikt. Detta skiljer sig lite om en jämförelse ska göras till Sverige. I Sverige finns det inga utpräglade gaydistrikt men en hel del cafeer, barer samt nattklubbar som inriktar sig specifikt för gaymänniskor. Till detta ska tilläggas att i månt och mycket så råder en välkomnande ”approach” överlag oavsett om det är en gaybar eller inte där alla kan samlas. En härlig mix av gay samt straight människor som kan ha kul tillsammans. Så oavsett om du bara vill samlas med gay människor eller en mixad kompott så finns det möjlighet till bådadera i Stockholm.

Gaybarer som du ej bör missa i Stockholm

En bar som inriktar sig till både gaymänniskor och straightmänniskor är Mälarpaviljongen i Stockholm. Här kan du samlas och ta dig ett glas och skåda över vattnet till ett av Stockholms finaste utsikter. Mälarpaviljongen är mer än en bar då det finns tillgång till restaurang samt uteservering också. Hela konstruktionen för uteserveringen är byggd på en brygga ut på vattnet där du kan njuta av nånting gott i symbios med vågorna.

Den mest kända gaybaren samt nattklubben i Stockholm är Side Kick. Det ligger i Södermalm vid Mariatorget i en källarliknande miljö. Här kan du välja bland att ta en god bit mat i restaurangen till att dansa hela natten lång till poplåtar som spelas av en DJ. Detta är stället som är det självklara valet om du som gay vill dansa av dig och känna på gaypulsen i Stockholm. Utöver dessa två så finns det flertalet andra ställen att förhålla sig till om du är gay.