Gaycommunityt i Los Angeles

Los Angeles är USA:s näst största stad och har ett stort gaycommunity, med sitt absoluta centrum i West Hollywood. Eller WeHo som området även kallas här. Uppemot 4,6 % av Los Angeles befolkning benämner sig som något inom HBTQ. Det handlar om ungefär 590 000 personer enligt undersökningen som gjordes av Gallup. Denna representation har även spelat en stor roll i HBTQ-utvecklingen inom underhållningsindustrin i USA, som har sitt absoluta centrum i Los Angeles. Och självklart finns ett av USA:s bästa områden för nattliv inom gaycommunityt här. Ett tips är att börja barrundan i WeHo.

Gaybarer i Los Angeles

Under 1980-talet drabbades West Hollywood hårt av AIDS-epidemin. Nya rön kring HIV-virusets spridning visar att hiv kom till Kalifornien via New York. Idag är det mer än 40 % av de som bor i West Hollywood som identifierar sig som HBTQ. I området finns det bland annat flera populära gaybarer, gayklubbar och hotell. Ett välbesökt ställe är The Abbey, som med sin gotiska- och medelhavsinfluenser i interiören, har röstats fram som en av de bästa gaybarerna i världen. Andra gayställen är Here Lounge, Revolver, Fiesta Cantina, Flaming Saddles, Gym Sports Bar, Micky’s och Rage. Alla ligger de också inom gångavstånd mellan varandra.

Andra populära gayområden

Los Angeles är en väldigt utspridd stad med flera städer som har vuxit ihop. Andra kända gayområden har dykt upp såsom Silver Lake där de populära gaybarerna Los Globos och Jewel’s Catch One lockar flest. Vill du ha något mer alternativt, något mer åt läderhållet ska du bege dig till Eagel LA. Även West Hollywood Design District är populärt område med sina 300 konstgallerier, modebutiker, restauranger och gaykaféer där du kan spana in folk som går förbi. Ända bort i Valley så finner du gayklubben Oil Can Harry’s där låtar från 70-, 80- och 90-talet spelas nonstop. Missa inte ovanvåningen för där finns LA:s enda gaykarakoke!